sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Glögiluumukakku


Tässä on ohje tuohon aikaisempaan juustokakkuun, kun sitä kysyttiin.

Glögi-luumukakku

pohja:
200g piparkakkuja
100g voita

luumutäyte:
3dl kermaa
100g maitorahkaa
150g vaniljatuorejuustoa
n. 1/2dl sokeria (oman maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
3dl luumupilttiä, n.2-3 purkkia (itse laitoin kaksi, mutta jos haluaa enemmän luumun makua, voi laittaa kolme tai luumuhillokin varmasti käy)
½dl glögiä

glögikiille:
3dl glögiä ja punaista elintarvikeväriä tai 2dl glögitiivistettä ja 1dl vettä (tavallisella glögillä ja ilman väriainetta tulee todella haalea kiille, jos haluaa oikein tumman punaisen, kannattaa käyttää joko tiivistettä tai elintarvikeväriä)
3 liivatelehteä

* Murskaa piparit pieniksi joko kaulimen avulla tai tehosekoittimella. Sekoita sulatettu rasva joukkoon. Laita tasaisesti irtopohjavuokaan, joka on n. 24cm halkaisijaltaan.
* Vatkaa kerma vaahdoksi, laita sekaan tuorejuusto ja maitorahka, sekoita hyvin. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
* Laita liivatelehdet 5min kylmään veteen. Kiehauta glögi ja lisää liivatteet joukkoon. Sekoita liivateglögiseos luumupilttiin ja sekoita hyvin.
* Lisää luumusose, jossa on liivatteet, kermasekoitukseen ja sekoita kunnolla. Lisää sokeria, jos tarvii.
* Laita luumutäyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2h
* Kiehauta glögi ja lisää kylmässä vedessä 5min olleet  liivatteet joukkoon ja sekoita hyvin. Anna jähtyä vähän aikaa. Kaada kauhan avulla vuokaan ja laita takaisin jääkaappiin jäähtymään.
* Juuri ennen tarjoilua koristele kermavaahdolla ja vaikkapa hiutale-strösseleillä.

1 kommentti: