tiistai 12. lokakuuta 2010

joulukirjoja ja ideoita..

Kävin tänään kirjastossa ja lainasin viis jouluaiheista kirjaa: Syystunnelmia ja joulun odotusta (kirja jonka bongasin lumiukolta), Suuri joulukirja, Joulun koristeita ja lahjaideoita, Ihana joulu ja Kaunis joulu kotiin.


Ei noissa monessa ollu sellasta joulua, mitä ite oon itelleni suunnitellu. Muutama hyvä idea sieltä kuitenki löyty. Ajattelin tehdä linnuille omia talipalloja. Laittaisin kookosrasvaa ja jotain siemeniä ja marjoja. Kyllä ne varmasti kaupaks menee. :)Tollasen poronki suunnittelin tekeväni, jos saisin vain aikaseks koivunoksien hamstraamisen. Mutta idea ois kyllä tosi kiva. Samoin ku tää jäälyhty, jossa on koivunosia. Tosi kivan näkönen.


En muuten ees vielä tiiä miltä mun joulu tulee näyttämään. harmaata ja punasta ainakin, koska verhot mulla on jo valmiina ostettuna ja tehtynä. Anttilasta toissajouluna ostin verhokapan ja verhokangasta. Rakastuin niin paljon niihin ihaniin tonttuihin mitä siinä kankaassa oli. Ompelin punaiset verhot makuuhuoneeseen ja harmaat verhot olohuoneeseen, vaikka kyllä ne toisinki päin sopii. Kattoo miten ne tänä vuonna sitten siellä uudessa kämpässä menee. :) Sitte ostin kapan keittiöön, se on punasta kangasta.
En ollenkaan ees muista millaset ikkunat siellä uudessa kämpässä oli. Tai siis en kattonu miten siellä verhotangot meni. :D Hölmö ku olin niin sellasta en menny ollenkaan kattomaan.
Hölmö en ostanu sellasta samanlaista kuusenalusmattoa, kun oli niitä samaisia tonttuja siinä matossakin. Mutta enhän mää sillon mitään kuusta vielä kämppään hommannu. Nyt olis tarkotus sellanenki asuntoon hankkia, vielä ei vaan tiiä onko aito kuusi vai muovinen. Äiti ei nimittäin siedä oikean kuusen hajua, mutta avo taas haluais aidon kuusen, koska heillä on aina kotona ollu. Ite oon tottunu siihen muoviseen kuuseen, enkä muuta osais kuvitellakkaan. :) hassua..

Mutta tällasia ajatuksia aina tulee mieleen ja lähempänä jouluahan se sitte selviää, etenki ku on päässy sinne uuteen kämppään sitte. :)

Lunta muuten satoi, ku olin yövuorossa. Aamulla klo 5.30. Oli ihanaa, vaikka tuuliki kovasti.

edit. klo 13.30 ku heräsin, aurinko paisto, eikä missään merkkiäkään minkäänlaisesta lumesta. :/ Sitähän se tässä syksyllä on.

5 kommenttia:

 1. Ooh, toi jäälyhty on tosi hieno! :) Miten tuo poro oikein on tehty? Hauskan näkönen!

  VastaaPoista
 2. Voisin vaikka laittaa ohjeita ja kuvia teosta tänne, niin saa muutki kokeilla tehä.. Tai sitte kokeilen tehä sellasen ite ensin ja laitan tänne hienoja kuvia, miten se epäonnistuu. :D

  Tuo jäälyhty on kyllä tosi nätti, ku laittaa vähän noita oksia siihen lyhtyyn. :) Siitäki voisin jotain kirjotella, ku sellasta kokeilen tehä. :)

  VastaaPoista
 3. Sähän olet löytänyt monta joulukirjaa. :) Meidän lähikirjastossa oli todella huonosti jouluaiheisia kirjoja ja lehtiä, kun niitä koitin etsiä.

  Likitän sun blogin, jos sopii?

  VastaaPoista
 4. Kyllä se sopii. :)
  Juu tuolla meidän kirjastossa oli todella paljo kyllä noita kirjoja, muutama jäi jopa sinne odottamaan seuraavaa reissua. :D Lehtiä en kovin paljoa löytäny, pitäis varmaan vähän kysellä, josko on jossain mistä en hoksannu katsoa. :)

  VastaaPoista
 5. Joo, laita ihmees tekovaiheita tms kuvia porosta. Jännä, miten yksinkertanen materiaali kysees kuitenkin ja noin hienon saa aikaseks :)

  VastaaPoista