torstai 7. lokakuuta 2010

jouluilua..

Ostinpas eilen Suomalaisesta kirjakaupasta kaks pakettia joulusia servettejä ja sellasen vihkosen, jossa oli painekuvioituja pahveja eri värejä. Kuvaakin olisin ottanu, mutta kun kamera on avon mukana ja saan sen vasta huomenna takaisin. Mutta jospas sitte lauantaina laittaisin kuvia tänne. Voisin tehdä laatikkoja ja ja kortteja niistä pahveista. Siinä oli monenerivärisiä pahveja, joista en haluais käyttää tummansinisiä, koska ne ei mun mielestä oo niin joulusia. Mutta jos laatikoita niistäkin tekisin johonki.
Ostin myös Ihastuttavat kuppikakut -kirjan, jossa on ihania muffiniohjeita ja kuorruteohjeita myös. Jospa niitä sais tehtyä tässä syksyllä. Sais käyttää sellasia ihania kuusi- ja hiutalenonparelleja koristeluun. :)

Ostin tänään glögiä, näin jo eilen sitä Prismassa, mutta tänään vasta päätin sitä ostaa. Nyt täällä kynttilänvalossa tunnelmallisesti syön pipareita ja juon glögiä. <3 Voi että ku onki hyvää tuo glögi ja piparit yhdessä. Olisin ottanu kuvaaki, mutta kun ei tosiaan sitä kameraa oo.

Voisin kyllä alkaa tekemään sitä pukkikaitaliinaa, että saisin sen joskus valmiiks. Oon nyt keskittyny niin paljo lukemaan muita joulublogeja, etten oo muuta tehnykkään. Paitti siivosin kämpän, koska tänne tuli ihmisiä kattelemaan asuntoa, ku tosiaan muutetaan ens kuussa isompaan paritaloon.. Ootan jo innolla sinne pääsemistä ja joulun järkkäämistä siellä. <3 Siellä pihassa on ihana pieni kuusi, jonka ajattelin koristella jouluvaloilla sitte ja mun ihanainen tonttuni pääsee vihdoin kaikkien nähtäväks siihen ulko-oven viereen. Ajattelin tehdä oveen ite sitten kranssin, tai sitten jollakin tavalla koristelisin pajusydämen. Vielä en oikein tiiä.

Mutta laittelen lauantaina tai sunnuntaina vähän jotain kuvia ja joulusempaa tekstiä kans. Nyt nauttimaan glögistä, pipareista ja jos kattois jonku leffan. :)

Yritin löytää nättiä kuvaa glögilasista ja löysin sinisen glögin ohjeen.... :D Pitääpä kokeilla joskus.

Ainekset

  • 1 litra omenasiideriä
  • 4 kpl à la Meira kanelitankoa
  • 8 kpl à la Meira kokonaista neilikkaa
  • 1 tl à la Meira kardemummaa
  • halutessasi vähän sokeria, hunajaa tai siirappia
  • n. 3 rkl sinistä Blue Curacao likööriä tai pari tippaa sinistä karamelliväriä

Valmistusohjeet

1.Keitä miedolla lämmöllä siideriä ja mausteita kattilassa. Keittele noin 15 min ja jätä hautumaan kannen alle hetkeksi. Lorauta joukkoon vähän likööriä ja tarjoile kuumana glögilaseista

edit.. Mun gluteenittomat sämpylät tuoksuu ihan joulutortuilta!! voi ku alko tekeen mieli.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti