torstai 14. lokakuuta 2010

jouluisia ostoksia..

Kävin eilen Kodin Terrassa ja ostin kaksi ihanaa valkoista lumilyhtyä, valkoisen sydänkranssin, amaryliksen sipulin ja amarylismaljakon sille. Kyllä olen huiputettavissa, nimittäin siellä myyjät sanoivat, että kannattaa ostaa tuollainen ruukku, koska se on ihan tarkoitettu sille. Kuitenkin kun netistä katselin, niin todella moni sanoo (melkein kaikki), että amaryliksen voi kasvattaa ihan tavallisessa ruukussa. Jälleen kerran minua on huijattu. (Toinen kerta oli, kun ostin orkidean ja siellä sanottiin, että orkidealle on paras oma maljakko, mutta eipäs ollutkaan, koska läpinäkyvä maljakko ei ole hyväksi orkidealle.) No jospas joskus opin virheistäni. :D

Puhuin jo täällä, että hankkisin tavaroita ja laittaisin joulua vasta marraskuussa, kun ollaan uudessa kämpässä. Mutta toisin kävi. Kodin Terraan kun eksyttiin, oli ihan pakko ostaa kaikenlaista.


Tuon ihanan sydänkranssin  ajattelin koristella jotenkin simppelisti ja laittaa ulko-oveen sitten uudessa asunnossa, eli se pistetään heti muuttolaatikkoon ja koristelen sen vasta sitten uudessa asunnossa. Nuo lyhdytkin ostin uutta asuntoa vasten, vielä en oo varma mihin, mutta ne oli niin ihanan näköset, että oli pakko ostaa. Jos en keksi paikkaa, onhan ne sitten tuleville jouluille tai jos antais joululahjaksi jollekkin.


Tässä on kuvaa sitten mun kukkaostoksista. Ostin tuon punasen maljakon ja tuon puna-valkosen amaryliksen tosiaan sieltä Kodin Terrasta, olivat aika kalliit (Amarylis 12,90e ja maljakko 6,90e). Olisin halunnu valkosen, mutta niitä ei siellä myyty.
Sitten tänään kun pääsin ostoksille Minimaniin, löysin tuollasen valkosen amaryliksen ja se on valmis hoitopakkaus, siellä on sipuli, multaa ja muovinen ruukku. Eli koko helahoito. Sen hinta oli kokonaisuudessaan 5,90e. Eli kiitti vaan Kodin Terra rahastuksesta!! :D


Tuossa kuitenkin vertailukuvaa noista sipuleista. Eli tosiaan Kodin terrasta ostettu sipuli on melkein puolet isompi, ku Minimanista ostettu. Mutta kokeilen istuttaa molemmat tässä ensi viikolla tai sitten kun parhaiten ehdin ja katson miten käy. Toisaalta voisin istuttaa nuo vasta, kun ollaan muutettu, koska en halua, että ne kukkis kovin paljon ennen joulua.

Ajattelin, että koristelisin tuon  valkosen ruukun jollakin kivalla paperilla tai sitten folion tapaisella, jos löytyisi vielä värillistä. Mutta se on myöhemmin sitten, kun muuttorumba on ohi ja jouluvalmistelut valtaa mielen. :)

7 kommenttia:

 1. Ihanat lyhdyt ja kranssit :)
  Löytyisiköhän noita ihan Prismasta, kun ei meillä ole Terraa...? Pitää käydä katsomassa :)
  Amaryllistä ajattelin itsekin kokeilla kasvattaa itse, valkoinen Amaryllis on yksi lempijoulukukistani :)

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin noista lyhdyistä tosi paljo. Toisaaltahan niitä vois myös Prismassa olla, koska kuitenki samaa S-ryhmää on. Meillekki tuo Kodin Terra tuli kesällä vasta. Oon sieltä aina jotaki kivaa löytäny, ku siellä oon käyny.

  VastaaPoista
 3. Onpas sinulla hintaeron syy tosi havainnoillisesti kuvattuna ; ) Laitathan tänne sitten kuvia niiden kukinnasta. Olisi mielenkiintoista nähdä, onko siinä eroa.
  Lyhtyjä minäkin lähden etsiskelemään, kunhan tästä kerkiän. Haussa olisi yksi isompi lyhty parvekkeen sivupöydälle.

  VastaaPoista
 4. Pitää istuttaa samana päivänä ja hoitaa samalla lailla niin näkee, kumpi kannattaa ensi vuonna sitten ostaa. :D
  Otan kyllä kuvaa sitten, kun jotain alkaa tapahtumaan. :)

  VastaaPoista
 5. Suloinen joulublogi, omiaan minulle, jouluhullulle ! Itselläni ei kyllä taida kärsivällisyys riittää amaryllisten kasvattamiseen, olen tehokas tappamaan kaikki kukat :)

  VastaaPoista
 6. En kyllä itekkään tiedä saanko sitä kasvamaan, mutta toivotaan. Siitä tulee sitte aivan ihana kukka. :)

  VastaaPoista
 7. Iik, en kestä, ihana joulublogi! Onneks löysin tän :) Mä niin rakastan joulua ja olen koittanu hillitä itseäni, että vasta marraskuussa aloitan odottamisen ja suunnittelun. Jään seuraamaan ja fiilistelemään :)

  VastaaPoista