perjantai 21. lokakuuta 2011

Pieni tuoksukauppa

Eilen tuli postissa Pienen tuoksukaupan paketti, jota olin odottanu todella paljon. Olinkin tilannut tuoksuja aikasta paljon. Mutta mikäs siinä, kun saippuan tekoon ryhtynyt. :)

Tilasin myös öljyjä ja rasvoja, joita ei tavallisista kaupoista niin vain saakkaan.
 


Jojobaöljy 10ml, Manteliöljy 250ml, Risiiniöljy 250ml, Karitevoi 100g, Mangovoi 100g ja sivussa mansikansiemeniä 50g.

Tuoksuista vähän mielipidettä.



Mansikka (Strawberry smoothie) - Mansikkakarkeille tuoksuu. Hyvä tuoksu ja ajattelin käyttää mansikansiemenien kanssa (joita myös tilasin) ja ehkä vähän punaista väriä.


Mausteomena - Kirpeä omena ja häivähdys mausteita. Ihana tuoksu ja sellaisen, oikein vihreän kirpeän omenan tuoksu, mitä on karkeissakin.


Persikka - Tähän tuoksuun rakastuin todella. Tuoksu on raikkaan persikkainen ja makea. Ei kuitenkaan mielestäni liian makea eikä keinotekoinen.


Pink Sugar - En osaa kuvailla tuoksun luonnetta. Pienen tuoksukaupan sivuilta otettua: "Pohjanuotteina on hattaraa, karamellia, toffeeta ja vaniljaa, keskinuotteina viikunaa, mansikkahilloa ja ripaus myskiä. Huippunuotteina on sitruunakarkkia ja makeaa ruskeaa sokeria." Itse sanoisin, että tuoksuu ihan Paris Hiltonin tuoksulle Can Can. Minulla on tuota tuoksua ja se on lempparini. Sopisi hyvin siis hajuveteen, katsotaan miten käy saippuassa. :)

Vaniljatoffee - Tuoksuu enemmänkin suklaalle, mutta pienessä tuoksukaupassa sanotaankin, että "Aluksi tuntuu melko voimakas tumman kaakaon tuoksu, mutta se vaimenee tuotteessa jättäen vain pienen suklaisen nuotin muuten vaniljaiseen, kermaiseen ja toffeiseen tuoksuun." Pitää siis testata saippuassa, jotta saa selville, miten tuoksu muuttuu enemmän toffeemaiseksi.

French Vanilla - Tuoksuu ihan vaniljajäätelölle. Lämmin tuoksu, ehkä vähän toffeen vivahdetta.

Oatmeal, Milk & Honey - Todella vahva teennäinen tuoksu, tulee mieleen liköörikarkit ja en niistä yhtään tykkää.. :D Mutta voisi kokeilla kaura-hunajasaippuassa, antamassa vähän lisäpotkua saippuaan. Ei kuitenkaan kovin paljoa mieleeni tämä tuoksu.



Kanelinlehti - Todella vahva tuoksu, joutuu pitämään erillään ja hyvin pakattuna. Tuoksu on oikein jouluinen ja vahvan kanelinen, ehkä vähän glögiltäkin tuoksahtava.


Joulumieli - Niin kuin nimikin sanoo, todella jouluinen tuoksu. Mielipidettä en osaa vielä sanoa, koska jokin mauste tuoksuu todella vahvasti, ehkä vähän liikaakin.

Lumi - Ihanan raikas ja minttuinen tuoksu. Todella ihana tuoksu, sopisi jopa jalkavoiteeseen viilentämään ja rentouttamaan.



Suklaa - Tuoksuu tummalle suklaatoffee-karkille. Todella vahva tuoksu. Pieninä määrinä hyvä.

Kahvi - Tuoksuu lattelle, ei niinkään tummalle kahville. Hyvä tuoksu ja sopii hyvin kahvisaippuaan. (Yllätys yllätys...)

Sain tilaajalahjana Pienestä tuoksukaupasta Porkkanakakku -tuoksuöljyn. Tuoksu on todella jännä, mausteinen vanilja. En osaa päättää mitä mieltä olen tuoksusta, osa minusta tykkää siitä, osa vähän pohtii tuoksua vielä. Lopullisen kuvan saan vasta, kun olen sitä käyttänyt saippuassa.
Uskon, että teen tästä tuoksusta kuorrutteen, kun kokeilen tehdä suklaamuffinssisaippuaa.

Tilauksen toimitus oli nopeaa ja olen todella tyytyväinen tuoksuihin ja palveluun. Seuraava tilaus lähtee vasta, kun olen testaillut edes puolet näistä tuoksuista. (Tai sitten heti, kun Pieni tuoksukauppa tulee syyslomalta, eli heti marraskuun alussa.) :D

Nyt on pää vähän kipeänä tuoksuttelusta, mutta minkäs sille mahtaa, kun pitää nokka työntää jokaiseen tuoksupurkkiin. En siis suosittele tekemään tätä kotona, ainakaan kovin usein. :D

4 kommenttia:

  1. Olipas siinä tuoksuja ;) Jos mulle yltäis tuota French Vanillaa joulupakettiin ;)

    <3 Sysse

    VastaaPoista
  2. Juu tuli tilattua het useampi tuoksu.. Kyllä mää uskon, että sullekki asti riittää, kun teen vaniljasaippuaa. ;)

    VastaaPoista
  3. Heips! Tällaisia tuoksuanalyysejä on kyllä kiva lukea, tunnut olevan samaa mieltä monesta tuoksusta kuin minä niin kiva tietää miltä tuoksut "oikeasti" tuoksuu. :) Itse tykkäsin ihan hulluna persikasta ja tuosta mansikastakin, ja oatmeal, milk & honey on edelleen käyttämättä kun en sitä keinotekoisen imelää tuoksua ole osannut mihinkään laittaa - en edes kaurahunajamaito -saippuaa ole sillä raaskinut pilata :)

    Oletko jo testaillut noita tuoksuja? Jos kiinnostaa, niin minun blogista löytyy tägin "saippua" alta kokemuksia eri tuoksuista ja niiden käyttäytymisestä, esim. vaniljasta voin varoittaa että JÄHMETTÄÄ... :)

    Hauskaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  4. Oonkin blogissasi lukijana ja sieltä oon innostusta saanu. :) Oon kokeillu noista tuoksuista mausteomenaa (tykkäsin ihan tuoksusta), suklaata (ihan hyvä tuoksu, mutta tuli aika mieto) ja pink sugaria (siitä en oikein tykännyt, haju muuttui saippuassa, eikä ollut enää niin miellyttävä).
    Pitääpäs olla varovainen, kun vaniljaa kokeilee. :)
    Hauskaa joulunodotusta myös sinulle!

    VastaaPoista