torstai 30. syyskuuta 2010

aloitus

Näinhän kaikki blogit alottaa, juuri kyseisellä otsikolla.
No itelläkään ei ollu kauheasti mielikuvitusta, joten lähteköön samaisella otsikolla.
Eilen illalla etsin netistä kaikkea jouluun liittyvää ja yks ihana löytö oli joulublogit. Yön yli ku mietin, päätin, että voisin itekki alottaa joulublogin. Oon sen verran hurahtanu jouluun ja alottelin jo nyt joulun touhuiluja.

Tilasin viime viikolla netistä kolme aivan ihanaa joulukirjaa; Meidän oma joulu, Satumainen talvi - ompelua ja askartelua ja Kodin joulukansio. Tuon Joulun kuvia ostin suomalaisesta alennuksista.
Oon jo nyt ihan innoissani lukenu niitä ja kirjotellu niihin jo kaikenlaista.


Meidän oma joulu on aivan ihana kirja, sinne saa laitettua paljon kaikkea tekstiä omasta joulusta ja aikasemmista jouluista ja muutakin. Rakastuin tohon kirjaan heti ku sain avattua ja selattua sitä. Tuota oon täytelly ja monta päivää ja koko ajan tekis mieli lisäillä tekstiä sinne.



Tuota kirjaa on sitte mukava muutaman vuoden päästä lukea ja kattoa mitä sinne on kirjotellu ja onko se joulu samanlainen ku ennen. Ollaan muuttamassa marraskuun alussa uuteen kämppään ja oon niin innoissani, koska vihdoinki saadaan joulukuusi meille sinne. Aikasemmat kämpät on ollu niin pieniä, ettei oo mahtunu ku 50cm korkea kuusi ja seki on ollu jossain pienessä nurkassa. Nyt vain koristeita metsästään, ku ne kauppoihin tulee.

Tuon satumainen talvi -kirjan tilasin, koska sain sen halvalla noiden toisten kirjojen kanssa. Se on kans ihana kirja, mutta saa nähdä osaanko askarrella tuollasia koristeita. Voihan sitä aina kokeilla.

Tää kodin joulukansio on aivan ihana kans, koska tuonne saa talteen kaikki osotteet joulukorttien lähetystä varten, kaikki saadut ja annetut joululahjat, ettei vaan anna samanlaista lahjaa useamman kerran. Sinne saa laitettua kaikki jouluset reseptit talteen ja paljon muistoja ja kuvia myös. Sinne saa myös laitettua kaikki koristeluideat, mitä joulusin laittaa esille.


Tässä kirjassa on aivan ihana kuvitus, joka lehden välissä on aina aukeama, jossa on kuva liittyen seuraavien sivujen aiheeseen, esim. ruoka, koristelu, lahjat tai joku muu.



Viimesen kirjan ostin suomalaisesta kirjakaupasta viidellä eurolla ja se on kyllä kans aivan ihana kirja. Sitä en oo ehtiny niin paljo vielä tutkia, mutta tässä on vielä aikaa ennen joulua. Siellä on kans aivan ihania kuvia joulusista asioista ja esineistä.



Mulle joulu on punanen, harmaa, ruskea, kultanen ja vihreä. Suurinpiirtein tässä järjestyksessä. Mulle joulu ei ikinä oo ollu sininen tai valkonen. Tai siis tottakai valkonen, koska on lunta ja muuta, mutta koristelu ei oo ikinä ollu valkosta tai sinistä. Ainoastaan itsenäisyyspäivänä. Mulle joulu on punanen, sitä sen olla pitää. Aion tehdä mun joulusta perinteisen, mutta kuitenki omanlaisen.

Oon aina rakastanu joulua ja joka vuosi oon halunnu koristella itelleni joulun, vaikka suurimmaks osaks sen vietänki kotona perheen kanssa, enkä omassa kämpässä. Mutta tämä joulu taitaa olla erilainen, koska saattaa olla töitä ja muutenki on enemmän "oma koti" ku aikasemmat asunnot. Muutetaan nytki vuokralle, mutta asunto on kuitenki paritalon puolikas ja 70m2 kolmio. Eli tilaa on ja se tuntuu enemmän kodilta, ku aikasemmat kerrostaloasunnot.

Tänne tuun kokoamaan omia aatoksia joulusta ja sen odottamisesta. Askartelen, ompelen, maalailen, piirtelen.. Teen kaikenlaista mitä mieleen juolahtaa ja mitä jaksan toteuttaa.
Toivottavasti tänne joku ees eksyy lukemaan.

6 kommenttia:

  1. JES!

    Tätä mä olen salaisesti odottanu:) Mä ainaki luen tätä, nyt saa jo joulua alkaa odottaakin, kun enää(!!!) 2kk ja risat. WHiHii!! *<:)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että innostuit tästä. :)
    Ootan jo liian innoissani joulua, koska todellakin siihen ei oo enää pitkä aika ja onhan jo lokakuu. ;)
    Toivottavasti sais tällä kertaa kaikki lahjat ja järjestelyt valmiiks ajoissa, kun on se muuttoki edessä.

    VastaaPoista
  3. Niin joo, muutto tuo lisäjännitystä. Mut varmasti hienoa suunnitella, millaseks laitat uuden kämpän jouluna:) Ja etenkin hienoa se toteutusvaihe!

    VastaaPoista
  4. Oon jo tosi paljo miettiny, mitä kaikkea laitan jouluna ja mihin. Oon ihan innoissani, kun on yks huone lisää minkä saa sitte koristella jouluseks. :) Ja saadaan vihdoinki se joulukuusi meillekkin.

    VastaaPoista
  5. Jostakin toisesta blogista löysin tieni tänne Sinun joulumaailmaasi. Hauska "tavata"! :)
    Omat jouluperinteet muovautuvat (ja ehkä muuttuvatkin) pikkuhiljaa, vuosien kuluessa.

    Kurkkailenpa tänne toistekin!
    Iloa ja valoa joulunodotukseesi!

    VastaaPoista
  6. Kiitos samoin, ja toivottavasti tulet uudelleen piipahtamaan. :)

    VastaaPoista